torstai 13. maaliskuuta 2014

Katkarapukasari

Uuden Yhteishyvän Ruoka-lehdessä oli houkuttelevan näköinen kuva katkarapukasarista. Olikin aivan loistava resepti! Suosittelen kaikille katkarapujen ystäville!


AINEKSET

4 annosta
2 pussia
(à 180 g) pakastekatkarapuja
4 rkl
öljyä
5 - 6
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2 rkl
tomaattipyreetä
1 prk
(400 g) tomaattimurskaa
1 rkl
ketsuppia
1 dl
valkoviiniä tai omenamehua
1
kalaliemikuutio
2 rkl
sitruunamehua
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
sokeria
0,5 tl
chilirouhetta
3 rkl
tillisilppua

OHJEET

Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini tai mehu, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.

Vinkki
Voit jakaa katkarapukasarin pieniin annospatoihin tai uunivuokiin ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa.

1 kommentti: